Activiteiten
Media Art Dagen in Bibliotheek aan de Vliet

De Media Art Dagen worden van 18 tot en met 23 november gehouden bij de bibliotheek. Tijdens de Media Art Dagen worden nieuwe media en kunst met elkaar gecombineerd in activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Jaap van Buren van de bibliotheek geeft een toelichting, bijvoorbeeld over de Data Detox Kit: ,,Wie kent u beter: Google of uw beste vriend(in)? Welke datatroep ontstaat er op sociale media? Met wie praat uw telefoon? Daag uzelf uit! Haal de Data Detox Kit in de bibliotheek en krijg de regie in handen. Stap voor stap haalt u de bezem door uw dataverzameling. Door simpele tips en concrete stappen ervaart u hoe en waarom alle data op onze mobiele apparaten, diensten en account worden verzameld, geanalyseerd, gedeeld en verkocht.”

Andere onderdelen zijn onder andere een workshop over LinkedIn. In deze workshop maakt u onder begeleiding van LinkedIn trainer Kirsten van Loon een profiel aan of maakt u uw huidige profiel aantrekkelijker. U leert hoe u LinkedIn gebruikt om werk te vinden, een netwerk opbouwt en op de hoogte blijft van trends en ontwikkelingen. Aan het begin van de workshop fotografeert Petra van Aken u op een mooie natuurlijke wijze voor uw profielfoto. Voor deze workshop zijn computer basisvaardigheden nodig. Neem uw eigen laptop mee.

Dan is er Minecraft (9-14 jaar): Vliegende boekenkasten, ondergrondse leesgrotten of betoverde boeken: je kunt het allemaal maken in Minecraft! Hoe ziet de bibliotheek er over 100 of 1000 jaar uit? Heb jij hier ideeën over? Kom dan naar de workshop Minecraft en bouw samen met een andere Minecrafter een bibliotheek waarbij je je fantasie de vrije loop laat. En een MAD-middag (6-12 jaar): Reis door je lichaam met het Virtuali-tee t-shirt. Kruip onder je huid en laat je inspireren door de binnenkant van het lichaam. Maak je eigen dokter-bibber, codeer een kunstwerk en schilder je eigen Keith Haring in één snelle beweging. Kom naar het MAD-Lab en doe mee!

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter