Nieuws
Raadsleden maken zich druk over vuurwerk

De gemeenteraadsleden Hanneke Dominicus (GroenLinks) en Jacco van Maldegem (D66) maken zich druk over vuurwerk. Beiden hebben daarover vragen gesteld aan B&W.

Mevrouw Dominicus wil dat de gemeente optreedt tegen lieden die nu al vuurwerk afsteken, terwijl dat formeel pas mag vanaf 31 december 18.00 uur. Volgens haar hebben inwoners daar last van.

Volgens het raadslid moeten B&W inzetten op communicatie aan de inwoners over de geldende vuurwerkbepalingen. ‘Is het college van B&W dit jaar van plan op bepaalde plekken een vuurwerkvrije zone in te stellen; of juist bepaalde plekken aan te wijzen om (gemeentelijk) vuurwerk af te steken’, zo wil zij weten.

Van Maldegem wil weten of het klopt dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een ruimere periode definieert waarbinnen het afsteken van vuurwerk is toegestaan dan landelijke wetgeving voorschrijft?

Ook het D66-gemeenteraadslid wil weten of er ook dit jaar weer vuurwerkvrije zones komen en aan welke voorwaarden aanvragers voor het instellen van zo’n zone moeten voldoen. ‘Gaat de politie – in tegenstelling tot vorig jaar – dit jaar in deze vuurwerkvrije zones optreden tegen personen die desondanks toch vuurwerk afsteken in dit gebied’.

Verder vraagt Van Maldegem: ‘Hoeveel personen zijn in aanloop naar de vorige jaarwisseling aangehouden vanwege te vroeg afsteken van legaal vuurwerk? Hoeveel personen zijn vorig jaar aangehouden vanwege het afsteken of bezit van illegaal vuurwerk? Heeft de politie voor de komende maanden een specifiek plan om overtreders van de regels voor het afsteken van vuurwerk aan te pakken?’

‘Onderneemt het college actie om (met name) jongeren te wijzen op de regels voor het afsteken van vuurwerk en de eventuele boetes voor het te vroeg afsteken van vuurwerk?Heeft het college van B&W contact met scholen, S&W of Woej om jongeren te wijzen op de regels voor het afsteken van vuurwerk?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter