Nieuws
Radio West viert 100 jaar Radio in het Kurhaus

Vandaag, woensdag 6 november, is het exact 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda de allereerste radio-uitzending ter wereld -vanuit zijn huis in Den Haag- tot stand bracht. Radio West viert deze gebeurtenis heel feestelijk! Samen met Den Haag FM zenden zij de hele dag live uit vanuit het Kurhaus. Iedereen kan een kijkje te komen nemen en mee te doen aan workshops, zoals ‘DJ for a Day’ of Pingel je eigen Jingle’.

Ook kan men ieder uur een live artiest zien op het grote podium, zoals George Baker, The Motions, Ed Struijlaart, Bill Baker’s Big Band, Rene van Kooten, April Darby en nog veel meer bekende namen. Ook de gasten in de speciale glazen studio liegen er niet om: zo komen de dames van O’G3NE langs, maar ook Ron Fresen, Frits Spits, Golden Earring, Tom Blomberg, Ferry de Groot, Bart van Leeuwen en nog veel meer klinkende namen.

Het evenement wordt mede georganiseerd door de Gemeente Den Haag en de Vereniging van Radio Zend Amateurs. Zij brengen onder meer de originele zender mee die Idzerda voor zijn eerste uitzending gebruikte. Maar ook originele oude studio’s van de NOS en Veronica.  Het evenement is gratis toegankelijk tussen 10.00-21.00 uur. Radio West en Den Haag FM zenden gezamenlijk uit van 9.00-19.00 uur.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter