Nieuws
Tien verenigingen tekenen lokaal sportakkoord

VOLEVO (volleybal), RKAVV (voetbal), SEV (voetbal), EHC (handbal), V.M.H.C. Cartouche (hockey), Badmintonclub Voorburg, Forum Sport (voetbal) en de Voorburgse Rugby Club hebben het lokale sportakkoord getekend. Binnenkort doen dat ook VCC (Voorburgse Cricket Club),  HSV Catch (Honk- en softbalvereniging) en SOS (gymnnastiekvereniging).

Het sportakkoord, dat geldt voor de periode 2019-2021, kent zes thema’s: vitale sportaanbieders, duurzame sportinfrastructuur, inclusief sporten en bewegen, focus op ouderen, focus op jongeren en gezonde keten. Wethouder Nadine Stemerdink: ,,Met de partners gaan we per thema een praktisch vervolg geven aan de gemaakte afspraken. Wie gaat wat doen en wanneer? Daar gaan we elkaar scherp op houden. Samen gaan we ervoor dat iedereen in Leidschendam-Voorburg met plezier kan sporten & bewegen.”

Behalve de tien sportverenigingen doen de gemeente, Sport en Welzijn, welzijnsorganisatie Woej, GGD en ziekenhuis Antoniushove mee. Voor de genoemde periode is er 120.000 euro te verdelen, geld dat de gemeente van de rijksoverheid krijgt. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter