Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Na het op SEV na succesvolle vorige weekeinde voor de lokale voetbalclubs staat de volgende competitieronde voor de deur.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport reist naar Rotterdam om daar in het strijdperk te treden tegen Neptunus-Schiebroek. De thuisploeg is dit seizoen nog ongeslagen en staat op de tweede plaats in zaterdag 1B. Afgelopen weekeinde werd er uit bij Xerxes met 0-1 gewonnen. De Rotterdammers pakten tot nu toe zeventien punten, doelsaldo plus 10. Forum Sport staat nu achtste met 10 uit zeven. Het doelsaldo is negatief: 1. Beide teams troffen elkaar voor het laatst drie seizoenen geleden. Toen werd het in Rotterdam 1-4 voor de bezoekers. Neptunus-Schiebroek degradeerde en is nu na twee seizoenen tweede klasse weer terug. Aftrap 15.00 uur.

In de vierde klasse gaat SEV op bezoek bij DVC in Delft om daar de kater van de 3-2 nederlaag tegen rode lantaarndrager HPSV van vorig weekeinde weg te werken. De thuisploeg speelde pas vijf duels. Daarin pakte men 3 punten, scoorde 7 maal en kreeg er 30 om de oren. DVC staat elfde. SEV prijkt op een vijfde stek met 13 uit 7. Vorig seizoen werd het in Delft 3 – 8 voor SEV. Aftrap 14.30 uur.

Zondag hoofdklasser RKAVV ontvangt SDO uit Bussum in Leidschendam. Een strijd van de nummer 9 (RKAVV) tegen de nummer 7. Na negen duels scheiden twee punten de ploegen. Opvallend: de doelsaldi zijn gelijk (24-22). De thuisploeg kan bogen op een prima gelijk spel uit bij koploper VV Hoogeveen. SDO reist naar Leidschendam met een 3-2 zege tegen Alcides op zak. Aftrap 14.30 uur.

VV Wilhelmus gaat op eigen veld voor de tweede zege van het seizoen na de 0-2 overwinning vorig weekeinde bij en op Oliveo. Het zal geen makkie worden want SV Hillegom komt op bezoek: de koploper. Wilhelmus staat nu tiende met 4 uit 5; de bezoekers pakten 14 uit 7. De doelsaldi zijn veelzeggend. Wilhelmus staat op 4, SV Hillegom op +10. Toch is er een lichtpuntje voor de Voorburgers. Afgelopen weekeinde leden de bezoekers hun eerste nederlaag. Thuis ging men met 23 onderuit tegen HVV. Aftrap 14.00 uur.

Stompwijk’92 gaat proberen een vervolg te geven aan de markante 7-0 overwinning, vorig weekeinde, op SC REMO. Dat moeten de Stompwijkers gaan doen in Rotterdam bij HOV/DJSCR. De thuisploeg staat in de ranglijst twee plaatsen onder Stompwijk’92 en heeft na zeven duels ook drie punten minder. HOV/DJSCR kent een negatief doelsaldo (-2) daar waar dat van Stompwijk’92 positief is (+4). Vorig weekeinde verloren de Rotterdammers met 2-4 van stadgenoot Charlois. Een equipe die eerder ook Stompwijk’92 versloeg. Aftrap 14.00 uur

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter