Nieuws
B&W voeren wensen gemeenteraad niet uit

Er komt geen openbaar subsidieregister zoals de gemeenteraad heeft gevraagd. En er zal in de begroting ook niet per speerpunt van beleid een meetbaar doel worden geformuleerd. Dat hebben B&W D66-fractieleider Jacco van Maldegem in antwoorden op vragen laten weten. B&W geven aan dat inwoners die iets over de subsidies willen weten dat zelf moeten opzoeken in de beleidsstukken. B&W erkennen daarbij bovendien dat die informatie niet altijd op dezelfde manier gegeven wordt.

Wat de meetbare doelen in de begroting betreft stellen B&W dat dat niet bij elk speerpunt van beleid mogelijk is omdat die niet allemaal hetzelfde zijn geformuleerd. B&W wijzen erop dat zij in de begroting ‘acties’ weergeven die dat speerpunt invullen. ‘De mate waarin een actie is uitgevoerd is wel meetbaar. Op deze wijze kan de gemeenteraad zijn toetsende rol vervullen. Ook geeft het inwoners meer inzicht in wat de gemeente doet’, aldus B&W.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter