Nieuws
Feest in Leidschendam-Centrum

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vernieuwing van de riolering en de herinrichting van de Nieuwstraat, Damhouderstraat en omgeving. Ook de kruispunten bij het Damplein kregen een opknapbeurt. Het laatste zand is ingeveegd en de straten zijn weer open voor verkeer. Dit wordt vandaag gevierd met een opleveringsfeestje. De start is om 10.30 uur bij restaurant De Heerlijkheid, Damplein.

In een gedeelte van de Nieuwstraat, Venestraat en Damhouderstraat is de riolering vervangen, zijn nieuwe kabels en leidingen gelegd en zijn de straten voorzien van nieuw asfalt of bestrating. Meer dan 300 meter riool is vervangen. Daarnaast kwam er meer dan 7000 m3 zand (ca. 350 vrachtauto’s vol) en 2300 ton asfalt aan de werkzaamheden te pas. De laatste bestratingswerkzaamheden worden de komende weken gedaan en begin december worden de bomen en beplanting aangebracht.

Er is van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de Damhouderstraat voortaan een 30 km weg te maken. Daarnaast zijn de twee kruispunten bij het Damplein de afgelopen weken onder handen genomen. De kruispunten zijn verhoogd aangelegd met klinkers. Ook zijn er extra zebrapaden aangelegd: vanaf het Damplein naar de Zaagmolenstraat en op het Damplein tegenover de Kringloopwinkel. De nieuwe inrichting verbetert de veiligheid voor voetgangers en benadrukt de hoofdfietsroute.

Het feestje is bedoeld om omwonenden en ondernemers te bedanken voor hun geduld. Er zijn diverse leuke activiteiten. Voor klein en groot is er vertier. Zo is er een springkussen en rijdt er een treintje vanaf het Damplein over de vernieuwde Damhouderstraat en Nieuwstraat. Mensen die hun auto in de parkeergarage parkeren ontvangen een presentje.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter