Nieuws
Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs 2019

Er worden kandidaten gezocht voor de  John Blankensteinprijs 2019. Dit is de jaarlijkse lhbti-emancipatieprijs. Met de jaarlijkse uitreiking wordt het belang van het bespreekbaar maken èn houden van het thema LHBTI en wordt aan lhbti-initiatieven een podium gegeven. Iedereen die daaraan bijdraagt, komt voor de prijs in aanmerking. De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden.

De gemeente Den Haag heeft in 2009 de John Blankensteinprijs geïnitieerd. Deze jaarlijkse lhbti -emancipatieprijs is in het leven geroepen om initiatieven die bijdragen aan de LHBTI-emancipatie uit te lichten en bovenal te stimuleren. De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de lhbti’ers in de sportwereld en samenleving.

Personen maar ook bedrijven, organisaties, projecten en initiatieven kunnen worden voorgedragen. Zoals een bedrijf dat bewust streeft naar meer lhbti-vriendelijke omgeving voor haar werknemers, een school die zich inzet voor het bereiken van een Gender and Sexuality Alliance; of een wijk die een convenant sluit tegen geweld tegen mensen met een seksuele diversiteit. Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook iets dat al langer loopt, is welkom. Voorwaarde is wel dat het met Den Haag te maken heeft. Voordrachten kunnen worden gestuurd naar evenementen@cochaaglanden.nl De sluitingsdatum is 24 november

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter