Nieuws
Pas op voor lood in drinkwater

De GGD waarschuwt voor lood in het drinkwater: ,,Woensdag publiceerden het RIVM en de Gezondheidsraad rapporten over lood in kraanwater. Dit leidt bij ongeboren kinderen, flesgevoede zuigelingen en kinderen tot en met 7 jaar tot een lager IQ. Volwassenen die veel kraanwater drinken, lopen risico op nierschade of een licht verhoogde bloeddruk. Het belangrijkste advies is om loden leidingen te vervangen. Zwangere vrouwen, flesgevoede zuigelingen en kinderen tot en met 7 jaar in woningen met loden leidingen krijgen het advies flessenwater te gebruiken. Kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen kunnen tot een bepaalde hoeveelheid kraanwater gebruiken, waarbij het water wel na lange stilstand (ongeveer 8 uur) 2 minuten moet worden doorgespoeld. Doorspoelen is ook het advies de eerste 3 maanden bij een nieuwe drinkwaterinstallatie in huis. Voor een nieuwe kraan is het advies om die bij elk gebruik voor consumptie eerst 10 seconden te laten doorlopen.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter