Het instellen van een blauwe zone is meestal de beste oplossing.  Dat heb ik ervaren in Voorburg Noord. Ook hier werd de blauwe zone noodgedwongen steeds meer uitgebreid. Toen er nog geen blauwe zone was stond het hier vol met automobilisten  die in Den Haag werken. De bewoners konden hun auto nergens kwijt. De burger moet wel voor een vergunning betalen. Eveneens kan een bezoekerskaart (ook tegen betaling)  worden aangevraagd. De bezoeker kan dan langer dan 2 uur parkeren. De parkeertijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Dus geldt niet voor de avonden en de week-endenDe opbrengst van de bekeuringen verdwijnt niet in de gemeentekas zoals de indiener stelt, deze moeten worden afgedragen aan het Rijk.De gemeente draait wel op voor de kosten met betrekking tot de handhavers. Uiteraard werkt dit systeem alleen goed als er strikte handhaving wordt uitgevoerd.

(M. Oosterveer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter