Nieuws
Voetbalweekeinde: Alleen Leidschendam scoort punten

Alleen de Leidschendamse voetbalploegen RKAVV en SEV boekten dit weekeinde zeges. En beide ploegen hielden achterin de 0. Forum Sport, VV Wilhelmus en Stompwijk’92 gingen alle drie onderuit.

Neptunus/Schiebroek – Forum Sport 4 – 3

Al na vier minuten leidde de thuisploeg met 1-0. Uit een hoekschop kon Stefan van Dienst van dichtbij ongehinderd de bal met het hoofd tegen de touwen jagen. Amper vier minuten later voorkwam Forum Sport-doelman Justin van Look met een katachtige redding de 2-0. Waar de gastheren vaak de lange bal hanteerden, in de hoop de snelle voorwaartsen te bereiken, volhardden de bezoekers in de opbouw van achteruit. En soms met succes. Een aanval en afronding uit het boekje, die begon bij Nigel L’ami en via Edoardo Saurwalt precies voor de voeten van Luuk Goedbloed belandde: 1-1.

Vlak daarna bijna een kopie van de gelijkmaker. Dit keer strandde Goedbloed op doelman Lol. Waar Forum Sport even aan een voorsprong mocht ruiken, daar sloeg Neptunus/Schiebroek vier minuten later hard toe. Claudio Santos Silva stond zo vrij als een vogeltje en had dan ook weinig moeite met de 2-1. Toch kwam Forum Sport nog voor de pauze langszij. Uit een vrije trap van Nigel L’ami tekende Luuk Goedbloed voor zijn tweede treffer van de middag: 2-2.

Een fikse domper in het Voorburgse kamp toen reeds drie minuten na de hervatting de 3-2 op het scorebord prijkte. Op de achterwaartse kopbal van Daniël van Delft had de Forum Sport-goalie geen antwoord. Daarna hadden de bezoekers pech bij inzetten van Edoardo Saurwalt, Luuk Goedbloed en Sebastiaan van Beek, die of op de paal belandden, of door sluitpost Ryan Lol uit zijn doel werden geranseld.

Neptunus/Schiebroek wankelde in die slotfase, maar werd door invaller Faybian Herstein toch weer in het zadel geholpen. Die had daarbij wel de onbedoelde hulp nodig van Gijs Hebing, die een kwartier voor tijd na enig blessureleed zijn rentree maakte in de hoofdmacht. Het was nota bene Hebings eerste balcontact, met fatale gevolgen: 4-2. Van de 4-3 van Mike de Graaf ver in blessuretijd kon een slim spelend Neptunus/Schiebroek niet meer in paniek raken.

Overige uitslagen:

DVC – SEV 0 – 3 (15e 0-1 Jasper Koning, 63e 0-2 Justin Wühl, 79e 0-3 Niels van Houwelingen)

RKAVV – SDO 4 – 0 (31e 1-0 Jeremy van Lochem, 51e 2-0 Jeremy van Lochem, 54e 3-0 Mike van Toor, 59e 4-0 Mike van Toor)

VV Wilhelmus – Hillegom 0 – 2 (47e en 60e minuut)

HOVDJSCR – Stompwijk’92 2 – 1 (23e 1-0, 62e 1-1 Dennis van der Linden, 65e 2-1)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter