Nieuws
Rugbydag voor 600 kinderen

Tweemaal per jaar organiseert Rugby Nederland zogenoemde Bondsdagen waarop clubs uit één regio de krachten meten met teams van buiten die regio.  De Voorburgse Rugby-Club (VRC) wilde aan zo’n bondsdag deelnemen maar kreeg te horen dat men zich niet meer kon inschrijven. Maar daar wisten ze bij VRC wel raad op.

Volkert de Villeneuve, wedstrijdsecretaris: ,,Ik verwachtte dat er meer verenigingen zouden zijn die hetzelfde probleem hadden, dus dacht: laten we zelf een ‘alternatieve Bondsdag’ organiseren. Ik heb bij verenigingen binnen en buiten de regio geïnventariseerd of er animo was en die was er. Er meldden zich 63 teams in de leeftijd van 6 – 12 jaar uit vijf regio’s aan. Waanzinnig. Toen kwam de logistieke uitdaging. Hoe en waar laat je 600 jonge rugbyers spelen?”

Rugby Club Delft bood een helpende hand. ,,Wij hebben al nauwere banden met Voorburg aangezien onze Colts (U18) samen een team vormen”, aldus Sandra Polak, wedstrijdsecretaris van de Delftse vereniging. ,,Toen de vraag kwam of wij samen met VRC de alternatieve bondsdagen voor de Turven (U8) en Benjamins (U10) bij ons op de club konden organiseren hebben we gelijk ‘ja ‘gezegd.” Daarnaast boden WRC te Werve uit Den Haag, het Leidse DIOK, Rugby Club ‘t Gooi en Rugby Club The Pink Panthers uit Driebergen zich als gastlocaties aan.

,,Zoveel enthousiasme vanuit de verenigingen en zo’n grote opkomst had ik van tevoren niet verwacht, maar het laat zien dat er heel veel mogelijk is in de rugbywereld waarin het draait om, kameraadschap, respect, passie en plezier”, aldus De Villeneuve. (foto Charles Mesterom)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter