Nieuws
Geen Decathlon bij Leidschendam-Voorburg

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland verlenen geen ontheffing voor een vestiging van sportdetailhandel Decathlon nabij het ADO-stadion. Daarmee houden zij vast aan geldend beleid waarbij detailhandel zoveel mogelijk een plek moet krijgen binnen bestaande winkelgebieden.

Gedeputeerde Anne Koning: ,,Het provinciaal uitgangspunt is om de vitaliteit, kracht en aantrekkelijkheid van centra te bevorderen en te versterken door detailhandel zoveel mogelijk daar te vestigen. Dat houdt de centra levendig.” Ook een Decathlonzaak in Schiedam mag er niet komen van de provincie.

De provincie stelt dat er genoeg andere plekken te vinden zijn voor Decathlon. De vestigingen op bedrijfsterreinen leiden tot meer autoverkeer. De terreinen bij Den Haag en Schiedam zijn bovendien moeilijk per openbaar vervoer te bereiken.

Als de provincie Decathlon toestemming zou geven betekent dat een precedent waar andere ondernemers in de detailhandel dan een beroep op kunnen doen om ook hun zaken op bedrijfsterreinen te vestigen.

Het argument dat de arbeidsmarkt slecht is, telt niet, meent de provincie. Datzelfde geldt voor het bundelen van de detailhandel met sportevenementen. De provincie stelt bovendien dat er op juridische gronden geen onderscheid gemaakt kan worden tussen Den Haag en Schiedam. Dat wil zeggen, beide zaken komen er of voor beide komt er geen vergunning.

De vraag of Decathlon zich bij het ADO-stadion mag vestigen, speelt al sinds 2014. (foto provincie ZH)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter