Nieuws
Schrappen ouderensoos ‘verantwoord’

Het schrappen van de subsidie voor een ouderensoos van welzijnsorganisatie Woej was ‘verantwoord’. Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal gezegd in de gemeenteraad bij de behandeling van de begroting 2020-2023.

Het besluit werd gehekeld door Frank Rozenberg (GBLV), Gijs Dupont (CDA) en Jeroen van Rossum (GroenLinks). ,,Dit kan toch niet de bedoeling zijn’’, zo stelde deze laatste, verwijzend naar het nieuwe subsidiesysteem waarbij betrokken partijen het geld zelf verdelen. Rozenberg bekritiseerde deze ‘marktwerking’ die tot gevolg heeft dat de soos sneuvelt.

Rouwendal wilde eigenlijk niet over het onderwerp praten omdat het volgens hem niet ging over de begroting maar over subsidieverdeling. Desondanks gaf hij aan dat de betrokken organisaties plannen hadden gemaakt die meer subsidie vergden dan er is. Dus moest er geschrapt gaan worden. Voor de soos (samen zijn en lunch) zijn er genoeg alternatieven elders, zo gaf Rouwendal aan.

De soos wordt nu tien maal per maand gehouden in De Plint, Frederiklaan Leidschendam. (foto Welzijn de Wolden)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter