Nieuws
Nu ook Talentenloods in de problemen

Het nieuwe subsidiestelsel van de gemeente brengt opnieuw een kleine partij in de problemen. Nu is het de Talentenloods die de noodklok luidt. De gemeente wil het Open Podium met tienduizend euro korten. Via een U-bocht constructie moet Talentenloods voortaan via de organisatie SenW gaan werken. Die laatste zou eventuele tekorten moeten aanvullen.

De organisatie van de Talentenloods heeft nog getracht om direct voor subsidie in aanmerking te komen, door de ook door haar georganiseerde schrijfwedstrijd voor eigen rekening te nemen. In een reactie daarop is die wedstrijd helemaal geschrapt en de bezuiniging doorgevoerd. Naar verluidt wil de gemeente nog deze week met de mensen van Talentenloods en SenW aan tafel om de samenwerking te realiseren.

,,Dit is voor ons het droevige resultaat van de nieuwe manier van werken met subsidietafels”, aldus een woordvoerder van de Talentenloods. ,,De grote partijen halen al het geld binnen, terwijl het de kleintjes – het particulier initiatief- het onderspit delven”. Men kan nog niet zeggen wat de uitwerking van de plannen voor de toekomst van het Open Podium, een verzamelplek van jong muzikaal talent, betekent.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter