Nieuws
GBLV duikt in subsidieverdeling

Oppositiepartij GBLV wil alle stukken ontvangen over de verdeling van gemeentelijke subsidies, waarbij de organisaties die daarvoor activiteiten moesten ontwikkelen er onderling niet uit kwamen.

Het moet dan gaan om alle agenda’s, verslagen, mailverkeer, postverkeer, ingediende voorstellen, ambtelijke voorstellen, mails tussen ambtenaren en wethouders, verslagen van gesprekken tussen ambtenaren en wethouders.

De gemeente werkte voor 2020 voor het eerst met een nieuw subsidiesysteem. Er werden zes thema’s bedacht met daarvoor subsidiebedragen. Organisaties en instanties die activiteiten voor zo’n thema aanboden moesten onderling de subsidiepot zien te verdelen.

Rond het thema ‘zelfredzame inwoners’ lukte dat niet. Daarop greep de gemeente in. Activiteiten werden geschrapt; vergoedingen werden verlaagd. De Ouderensoos van welzijnsorganisatie Woej werd daar onder andere het slachtoffer van. Bij het thema ‘basisvaardigheden en talentontwikkeling’ trof een korting de Talentenloods die het Open Podium voor jeugdig muzikaal talent organiseert. Vlietnieuws heeft over beide voorvallen bericht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter