Nieuws
Eerste 1000 meter geboord voor Rijnlandtunnel

Na een succesvolle passage langs de monumentale panden van de voormalige Zilverfabriek in Voorschoten en landgoed Berbice, was het tijd voor taart. De tunnelboormachine Gaia die gebruikt wordt bij de aanleg van de Rijnlandroute (de verbinding A4 – A44) heeft 1.000 meter geboord. In de afgelopen periode haalde Gaia op sommige dagen wel een snelheid van 24 tot 28 meter per dag. Nu de eerste kilometer erop zit, is er nog 1250 meter te gaan. Volgende week verwacht men op 50% van het boren van de eerste tunnelbuis te komen (1125 meter) en kort daarna volgt het diepste punt van de tunnel, die een wezenlijk onderdeel vormt van de toekomstige Rijnlandroute. (foto Rijnlandroute)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter