Nieuws
Geen grote acties tegen vuurwerk

De politie noch de gemeentelijke handhavers zullen grote acties ontplooien om het te vroeg afsteken van vuurwerk tegen te gaan. De politie richt zich op de handel en het afsteken van illegaal vuurwerk. Het afsteken van vuurwerk wordt binnen de surveillancedienst meegenomen. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeentelijke handhavers.

Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar het D66-gemeenteraadslid Jacco van Maldegem laten weten in antwoorden op vragen. De reden dat er geen grote acties worden gehouden is een gebrek aan mankracht. In 2018 werden zeventien processen-verbaal opgemaakt wegens te vroeg afsteken van vuurwerk. Er vonden zeven aanhoudingen plaats vanwege illegaal vuurwerk.

De gemeente komt wel met een communicatiecampagne rond het vuurwerk. Op basisscholen worden daarnaast vuurwerklessen gegeven. Daar doen de politie en de brandweer ook aan mee. Burgers kunnen zelf weer vuurwerkvrije zone’s instellen. In 2018 waren er zes binnen de gemeente. Aanvragen voor het instellen van zo’n zone kunnen tussen 20 november en 22 december gedaan worden. De gemeente levert dan speciale borden. De handhaving wordt aan de betrokken inwoners zelf overgelaten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter