Nieuws
Scheefwonen maar ‘beperkt’ aan te pakken

Er kan weinig gedaan worden tegen scheefwonen: mensen die met een te hoog inkomen in een sociale huurwoning zitten. Dwang- en drangmaatregelen zijn niet toepasbaar vanwege de huurbescherming en omdat een huurcontract niet opgezegd kan worden als het inkomen stijgt.

Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad laten weten. Binnen de gemeente worden 1100 sociale huurwoningen (12 procent van het totaal) bewoond door mensen met een te hoog inkomen. Alleen als zij zelf verhuizen verandert die situatie. Probleem: er zijn geen andere woningen voor hen.

De woningcorporaties en gemeente doen wel wat via regels inzake het toewijzen van woningen inclusief lokaal maatwerk; afspraken over doorstroming, nieuwbouw, opzet complexen voor 55plussers en informatie over geschikte andere projecten; het toepassen van inkomensafhankelijke huurverhogingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter