Mening
U zegt het maar: Sinterklaas

Vandaag komt St. Nicolaas weer aan in Leidschendam en Voorburg. Honderden enthousiaste kinderen, ouders en grootouders zullen hem verwelkomen aan de kades bij de sluis en de Kerkbrug. De Sint en zijn pieten zijn nu nog onderweg en bevinden zich nu op de stoomboot Spanje ter hoogte van het Nauw van Calais. Zij vermaken zich aan boord met tv kijken en spelletjes. De wereld maalt door, Adieu God, Vroege vogels en Verkeerhufters behoren tot de favoriete programma’s. Bij de spelletjes is Mens erger je niet en Pim Pam Pet mega populair. Vlietnieuws heeft contact opgenomen met de Sint en hem een aantal vragen gesteld. Het interview laten we ongecensureerd nu volgen:

Sint het is alweer een jaar geleden dat u onze gemeente hebt bezocht. Wat verwacht u aan te treffen als u op 16 november voet aan wal zet?

,,Ik lees natuurlijk dagelijks Vlietnieuws en ben daardoor op de hoogte van hetgeen zich afspeelt in de gemeente. Een rollebollende gemeenteraad, het financiële tekort, de Haagse plannen voor hoogbouw in de Binckhorst en rond het station Laan van NOI alsmede de energietransitie problematiek.”

Wat is uw mening over de problemen rond de stikstofuitstoot, PFAS en de gevolgen daarvan voor het milieu?

,,Toen ik een jaar geleden aankwam was dat nog geen item in Nederland. Nu is het ineens het gesprek van de dag, het doet veel stof opwaaien en heel veel stof tot na denken! Laten we hopen dat Nederland hiermede niet ten gronde gaat of dat de politiek een modderfiguur slaat!”

Wat vindt U van de Zwarte pieten discussie?

,,Mijn pieten in Spanje hebben alle kleuren van de regenboog! De pieten die ik meeneem naar Nederland hebben een intensieve training gevolgd in het door de schoorsteenklimmen en hebben hierdoor een gitzwarte kleur gekregen. Deze behendigheid hebben ze nodig in Nederland en niet zo zeer in Spanje, vandaar dat ik hen meeneem!” Dank Sinterklaas, tot zaterdag!

(Jan van Wissen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter