Nieuws
Avalex opent ondergronds wormenhotel

Avalex heeft het eerste ondergrondse wormenhotel van Nederland. Dat is opgezet op initiatief van een groep bewoners in Delft. Niet bekend is of Leidschendam-Voorburg ook een dergelijk hotel krijgt. Een wormenhotel is een speciale container waarin buurtbewoners hun gft-afval in doen. Zij krijgen met een pas toegang tot het hotel. De wormen gaan met het afval aan de slag en verwerken het tot vruchtbare compost. Daarna kunnen de bewoners de compost gebruiken als voeding voor hun tuinen en planten. Het groene afval hoeft de buurt dus niet meer uit. De wormen zijn gekweekt in de Wormerij in Delft, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zorgen dat de wormen opgroeien en klaargestoomd worden voor het wormenhotel. Deze is hiervoor getest in Amsterdam. De container ziet eruit als een normale container voor gft-afval, maar hoeft veel minder vaak geleegd worden en geeft geen geur af. (foto Avalex)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter