Nieuws
Politie is op zoek naar vrijwilligers

De politie is voor de regio Haaglanden op zoek naar vrijwilligers. Op maandag 9 december is er een informatieavond in politietrainingcentrum de Yp, aan de Katschiplaan 10 in Den Haag. Die begint om 19.30 uur. Geïnteresseerd? Mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor deze informatieavond.

,,Heb je hart voor de maatschappij en wil je ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies en voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn.

Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk doen bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer). De politie sluit een ongevallenverzekering en een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voor je af.

Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen. Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt. Een recente Verklaring Omtrent het Gedrag  (VOG) is noodzakelijk”, aldus de oproep van de politie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter