Nieuws
Samenwerking scholen en Mall

MBO Rijnland, de Haagse Hogeschool en de Mall of the Netherlands gaan samenwerken. Studenten gaan retailers in de Mall voorzien van nieuwe ideeën terwijl die retailers op hun beurt de leerlingen aan werkervaring helpen. Het geheel krijgt vorm onder de naam Mall Campus. In eerste instantie gaat het alleen over afspraken. Of er ook een fysieke campus ontstaat in de Mall zal de toekomst moeten uitwijzen.

Bij mboRijnland Leidschendam wordt de opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality aangeboden. Na een vliegende start wordt nu ingezet op een nauwere samenwerking winkels in de Mall. Afgelopen week werd daartoe een eerste werkbijeenkomst gehouden.

mboRijnland wil door de samenwerking met de winkels minder in de schoolbanken opleiden en meer het echte werk laten zien aan de studenten. Hiermee moet de opleiding relevanter worden voor de studenten, worden ze beter voorbereid op de arbeidsmarkt en krijgen de winkeliers toegang tot de kennis en kunde van deze studenten.

Studenten van mboRijnland en  de Haagse Hogeschool verzorgden onlangs ook een project bij winkelcentrum Julianabaan in Voorburg. Daar werd met tien ondernemers bekeken wat zij nog beter zouden kunnen doen om klanten aan te trekken. (foto mboRijnland)

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter