Nieuws
GBLV wil informatie over Sport en Welzijn

Oppositiepartij GBLV wil van B&W horen welke taken stichting Sport en Welzijn (SenW) in de gemeente uitvoert en hoeveel subsidie men daarvoor van de gemeente krijgt. Het overzicht moet de hele periode beslaan waarin SenW binnen de gemeente actief is, inclusief 2020 nu de subsidies voor komend jaar zijn verdeeld.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die GBLV-voorman Frank Rozenberg B&W heeft gesteld. Rozenberg wil bij de taken die SenW heeft ook vernemen of dat ging om nieuwe taken, of zaken die de stichting overnam van de gemeente dan wel andere organisaties. Bij die ‘overname’ moet ook aangegeven worden van wie dan en hoeveel geld er destijds aan gespendeerd werd.

Vorige week werd bekend dat SenW de grote winnaar is van de gemeentelijke subsidieverdeling voor 2020. Op alle zes terreinen waarop de gemeente subsidiebedragen had bepaald haalde de organisatie geld binnen. Daarmee was men de enige die daarin slaagde.

Sport en Welzijn is sinds 2014 in de gemeente actief. De organisatie is formeel gevestigd in Ridderkerk. Daar beheert en exploiteert men alle binnen- en buitensportaccommodaties. Met ingang van 2018 werden sport en welzijn afgestoten naar een nieuwe Stichting welzijn Ridderkerk.

‘Activeren en stimuleren van jong tot oud, dat is wat SenW typeert, meldt de site van de organisatie in Leidschendam-Voorburg. ‘We combineren de kracht in de samenleving met de kennis en expertise van onze partners in het werkveld. SenW is hierbij de verbindende factor. De partner en specialist die de krachten van sport en welzijn weet te bundelen. Zo zijn we als geen ander in staat om snel en professioneel in te spelen op de realiteit binnen verschillende domeinen. Vanuit ontmoeting ontwikkelen, faciliteren en organiseren we samen met burgers en partners in het werkveld verschillende activiteiten’.

In Leidschendam-Voorburg doet men aan jongerenwerk, sport, cultuur, bewegen, steun aan verenigingen, brede school (activiteiten na schooltijd), wijkactiviteiten, buurtcoaches, sociaal beheer, participatie en sociaal werk. Er zijn 24 mensen in dienst.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter