Nieuws
Nieuwbouw Veurs Voorburg kan doorgaan

De nieuwbouw van VMBO-school Veurs Voorburg aan de Rijnlandlaan in Voorburg kan doorgaan. Het project veroorzaakt geen extra stikstofbelasting in de natuur. Het betreft bovendien vervangende nieuwbouw van panden die gesloopt worden.

Dat staat in de concept-omgevingsvergunning die de gemeente voor de bouw wil afgeven. Veurs Voorburg krijgt drie bouwlagen. Het pand, opgetrokken uit crêmekleurige steen, krijgt de hoofdingang aan de Delflandlaan. Volgens de gemeente past het in de structuur van de wijk.

Rondom het pand komen bomen: twee rijen richting Prinses Irenelaan, één rij richting de Cascade basisschool en een paar bomen bij de Hendrik van Boeijenlaan. Voor Veurs Voorburg zijn zestien parkeerplaatsen nodig. Die zijn er in de buurt te vinden, aldus de tekst van de omgevingsvergunning.

Veurs Voorburg zit nu aan de Van Horvettestraat in Voorburg in een sterk verouderd pand. Voor de procedures rond de omgevingsvergunning is een half jaar uitgetrokken. Daarna zou de nieuwbouw ook echt moeten beginnen. In het najaar van 2021 zou de school dan klaar moeten zijn. (foto Halmos adviseurs)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter