Nieuws
Spoedappél helpt jeugdzorg niet

Het spoedappél dat tien gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, bij het gerechtshof in Den Haag hebben aangespannen, zal de jeugdzorg voor komend jaar niet helpen. Voor een dergelijk appél staat een behandeltermijn van drie tot vijf maanden. Vandaag moeten de gemeenten hun stukken voor het appél bij het hof indienen.

De tien gemeenten gaan middels het appél in beroep tegen de uitspraak van een Haagse rechter inzake de tarieven in de jeugdzorg. De gemeenten wilden die met ingang van 2020 fors verlagen door de hoogte te koppelen aan het resultaat van een behandeling, niet meer aan het aantal behandelingen.

Met de nieuwe financiering wilden de gemeenten de kosten van de jeugdzorg drukken. De rechter haalde echter een streep door de nieuwe tarieven. De gemeenten moesten opnieuw met de aanbieders van jeugdhulp gaan onderhandelen. In de onderhandelingsdelegatie zit ook wethouder Juliette Bouw.

De gemeenten komen nu al jaarlijks vele miljoenen euro’s te kort op de jeugdzorg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter