Activiteiten
Adventskalenders in Museum Swaensteyn

Traditiegetrouw sluiten Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck het jaar af met een kersttentoonstelling. Vanaf 7 december 2019 tot en met 12 januari 2020 kan men in de donkere dagen rondom kerst genieten van de kerstpresentatie in de musea in het Huygenskwartier Voorburg. De kersttentoonstelling in Museum Swaensteyn start echter al een week eerder. In het kader van het thema Advent wordt de tentoonstelling op vrijdag 29 november geopend, zodat men al vanaf de eerste Adventszondag een bezoek kan brengen aan de expositie.

In de huidige tijd kent iedereen wel de kalender waarbij we aftellen naar Kerst, maar waar komt die traditie vandaan? Waar staat de Adventsperiode voor? In de tentoonstelling Advent: Aftellen naar Kerst worden antieke en moderne adventskalenders met verschillende onderwerpen getoond. Van religieuze uitbeeldingen tot sprookjes en adventskalenders gevuld met chocolaatjes en cadeautjes. De Adventskalenders, kerststallen en andere objecten komen grotendeels uit privécollecties én het Stadsklooster in Den Haag.

In Huygens’ Hofwijck zijn dit jaar kleine kerststallen van over de hele wereld in de tentoonstelling Kerst in het klein te zien. Getoond worden kerststallen van verschillende materialen, de één nog kleiner dan de ander. Hofwijck is daarnaast geheel in kerstsfeer, de tuin is feestelijk aangelicht en de kerstboom straalt in de Pronkzaal.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter