Nieuws
Samen Duurzaam in de wijk, het kan

Op donderdag 12 december 2019 organiseert de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg een informatieve avond met en voor inwoners over wat zij zelf aan duurzaamheid kunnen doen. Vooral wijkinitiatieven – om er samen met je buurt de schouders onder te zetten – krijgen de aandacht.

De avond, onder het motto ‘Samen duurzaam in de wijk, het kan’, vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in de Groen van Prinstererschool, Paradijsstraat 51 Voorburg. Aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Marjan van Giezen, voorzitter van de Stichting: ,,We laten inwoners aan het woord die in hun eigen buurt of wijk initiatieven nemen om hun huis en buurt te verduurzamen. Zo is Voorburg-west bezig met duurzame energie en met minder afval. En is er al een groep inwoners die gezamenlijk in zonnepanelen heeft geïnvesteerd op een gemeentelijk dak. Maar er zijn meer initiatieven mogelijk, soms weet men echter niet waar men moet beginnen en wat daarvoor nodig is. Met deze avond brengen we verschillende initiatiefnemers met elkaar in contact. Ook hebben we de woningbouwcorporaties, Avalex en het Haags Milieucentrum uitgenodigd om extra informatie aan inwoners te geven.”

De cooperatie Voorburgwestversduursamen.nl zal een presentatie geven waar men in de wijk Voorburg-west mee bezig is. Avalex en de woningcorporaties zijn gevraagd in te gaan op mogelijkheden voor inwoners om met de wijk tot verduurzaming te komen. En het Haags Milieucentrum zal iets vertellen over hoe men dit in Den Haag doet. Met de uitkomsten van deze avond zal de Stichting Duurzaam LV een handzaam pamflet maken met aanbevelingen voor inwoners én gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter