Activiteiten
Conferentie ‘Inclusie door Ontmoeting’ in Blauwe Tram

In samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg organiseren Platform Gehandicapten LV en Stichting iDb morgen, donderdag 21 november, bij Wijkvereniging De Blauwe Tram een bijeenkomst voor alle inwoners van Leidschendam Voorburg met als thema ‘Inclusie door Ontmoeting’.

De bijeenkomst heeft als doel, het bevorderen van een inclusieve samenleving in LV. Een samenleving waarin mensen met een beperking ongehinderd kunnen deelnemen aan álle levensdomeinen (werken, winkelen, recreëren, sporten, zich verplaatsen), en gebruik kunnen maken van alle openbare sociale voorzieningen.

De organisatoren willen daarnaast bevorderen dat niet gehandicapte inwoners zich realiseren dat hun handelen ook bepalend is voor de gewenste participatie binnen de samenleving. De conferentie start om 14.00 uur en eindigt om 17.30 uur. Plaats van handeling: Oude Trambaan 51,Leidschendam

Ontmoeting kan helpen wederzijds onbegrip en handelingsverlegenheid om te buigen in wederzijdse belangstelling en handelingsbekwaamheid. Dat is de inspiratie voor het thema van de conferentie. Wethouder Stemerdink zal samen met SenW, Adviesraad sociaal domein Leidschendam-Voorburg, MKB LV, Platform Gehandicapten LV en Stichting iDb een streep door discriminatie zetten. Deze actie maakt onderdeel uit van het preventiebeleid van de gemeente Leidschendam-Voorburg om inclusie te bevorderen en discriminatie tegen te gaan.

13:30 uur Ontvangst
14.00 uur Opening door dagvoorzitter Willem Bertels, Voorzitter Platform Gehandicapten LV
14.15 uur Pitch door A. Sandvliet, Directeur iDb over ‘Discriminatie en bewustwording’
14.30 uur Debat met:
• Noëlle Nefs-Arts, lid Adviesraad sociaal domein Leidschendam-Voorburg
• Joyce van Leeuwen, koersmanager Van Leeuwen Catering
• Joyce van der Sloot, Combinatiefunctionaris Aangepast Sporten, Sport en Welzijn, SenW
• Utku Canko, rolstoelhockeyer en vrijwilliger
• Wim Jansen, ervaringsdeskundig vrijwilliger
• Atlin Sandvliet, Directeur Stichting iDb
15.30 uur Pauze
15.45 uur Workshops, keuze uit:
1. ‘Ervaren van bewegen met een handicap’ door Peter Bracht en Utku Canco
2. ‘Ondernemerschap (on)beperkt’ door Joyce van Leeuwen, Van Leeuwen Catering
3. ‘Handelingsvaardigheden (on)beperkt’ door Stichting iDb
16.45 uur Afsluiting door cartoonist Hugo Seriese
17.00 uur Ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje & Actie ‘Zet een Streep door Discriminatie’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter