Nieuws
D66: Waar is de duurzaamheidsmakelaar?

Op 13 november 2018 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin de aanstelling van een onafhankelijk duurzaamheidsmakelaar werd gevraagd. Die is er nog steeds niet, dit tot woede van oppositiepartij D66. Charlotte Bos, gemeenteraadslid voor die partij, wil nu van B&W weten hoe men kan verklaren dat de motie is ‘afgedaan’ terwijl de functionaris er niet is.

De gemeente heeft alleen een contract gesloten met de Woonwijkerwinkel om burgers inzake duurzaamheid voor te lichten. Bos vraagt B&W nu of zij dat als het alternatief voor de duurzaamheidsmakelaar zien.

Bos wijst ook op het Uitvoeringsprogramma Duurzaamheid 2019-2022. Daarin staat onder andere ‘De gemeente gaat door met inzet van duurzaamheidsadviseurs / makelaars, breidt de functie uit’ en ‘inzetten duurzaamheidsadviseurs om de samenleving te adviseren’. Het raadslid wil weten wat die zinsneden betekenen nu er geen duurzaamheidsmakelaar is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter