Nieuws
Gemeente heeft nieuwe huisstijl

De gemeente heeft een nieuwe huisstijl (beeldmerk) geïntroduceerd. Het blauw-groene beeldmerk uit 2002 is vervangen door een beeldmerk in koningsblauw, zandbeige en mintgroen. Burgemeester Klaas Tigelaar spreekt over een ‘krachtig’ beeldmerk. Het oude was volgens hem niet meer goed bruikbaar in de digitale tijd.

De gemeente heeft het nieuwe beeldmerk al voor 75 procent van de eigen uitingen ingevoerd. De rest volgt zo spoedig mogelijk. Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van de inbreng van geselecteerde inwoners, ondernemers en ambtenaren.

De kroon aan de bovenkant van het beeldmerk symboliseert de burcht en de toren die in het gemeentewapen staan. De middelste golflijn moet de Vliet verbeelden. De onderste cirkel met opening aan de bovenzijde is een moderne versie van de ‘Wassenaar’: een maansikkel met de punten omhoog die nu ook in het gemeentewapen staat.

Aan het ontwerp, gemaakt door het Haagse bureau Walvis&Mosmans, is 100.000 euro uitgegeven. Behalve het wapen zijn er ook nog negen iconen ontworpen met de volgende verbeeldingen: Dorpskerk Leidschendam, water (Vliet), Huygens’ Hofwijck, ophaalbrug, Raadhuis, boom (groen), bal (sport), molen, winkelmand.

De gemeente kenmerkt zich ook met vier woorden: dienstverlenend, betrouwbaar, betrokken, trots. Oorspronkelijk waren diversiteit en historie gekozen in plaats van dienstverlenend en betrouwbaar. Walvis&Mosmans hebben ook nog een nieuw lettertype ontworpen: rond en open. Op www.lv.nl/huisstijl is een filmpje te vinden over het nieuwe beeldmerk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter