Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 21 november tot en met 29 november. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68. In de Sinterklaasperiode tot 5 december helpen de Sint en Theater Ludens Hospice het Vliethuys in Voorburg. Van elk verkochte toegangskaart voor een voorstelling in Theater Ludens doneert Ludens € 1,00 aan Hospice het Vliethuys.

Donderdag 21 november: Lunchconcert / Codarts Brass Ensemble. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Het Codarts Brass Ensemble is een ensemble dat bestaat uit koperblazers in de leeftijdscategorie van 16 tot 20 jaar; allemaal jonge, veelbelovende studenten aan het conservatorium van Rotterdam. Ze spelen één- tot veelstemmige muziek uit verschillende tijden, waardoor het een boeiend en gevarieerd programma wordt. Met muziek van o.a. Bruckner, Piazolla en bewerkingen van Italiaanse aria’s en liederen (Nessun Dorma, Caruso e.a.) Het Codarts Brass Ensemble staat onder leiding van de tubaïst van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Hendrik-Jan Renes.

Donderdag 21 november: Cabaret / Freek de Jonge / De Lachgasfabriek (leesvoorstelling) (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Voor het eerst sinds ‘Lone Wolf’ in 2011 gaat Freek de Jonge weer een jaarsconference houden. Een jaarsconference is een conference die het midden houdt tussen een Oudejaars- en een Nieuwjaarsconference. Dus terugkijken en vooruitzien. In voorbereiding op een televisie-uitzending op 1 januari leest Freek zijn invallen en uitvallen voor over de hel die we het afgelopen jaar doorstaan hebben en het paradijs dat ons het komend jaar te wachten staat.

Vrijdag 22 november: Cabaret / Frans Mulder & Diederik Ensink (Een halfje purper)/ Brieven aan mijn hond. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Purper-voorman en theatermaker Frans Mulder en zijn jonge Purper-collega Diederick Ensink die evenveel talenten heeft als dat hij instrumenten bespeelt, noemen zich ‘een halfje Purper’. Frans heeft voor bijna de hele Nederlandse theaterwereld teksten geschreven. Diederick vroeg zich af waar al dat materiaal is gebleven. “Op lp’s, cd’s, dvd’s, YouTube, in schoenendozen op zolder en in de krochten van mijn laptop”, zei Frans. “Mag ik daar eens rondkijken?”, informeerde Diederick. “Be my guest”, antwoordde Frans. Diederick zocht en vond een schat aan beeldschone en geestige liedjes en conferences, die Frans schreef voor onder andere Simone Kleinsma, Karin Bloemen en Adèle Bloemendaal. “Hier moét een programma van gemaakt worden!”, riep Diederick enthousiast. “Even met m’n hond overleggen”, zei Frans. “Hoezo?”, wilde Diederick weten. “Dat vertel ik je later”, zei Frans. En zo geschiedt het in ‘Brieven aan mijn hond’.

Zaterdag 23 november: Concert / Mathilde Santing / Mathilde Santing zingt…. Santing. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 20,00. Als Santing een greep doet uit haar repertoire na bijna 40 jaar toeren en opnemen, ontstaat er zonder twijfel een veelzijdig eerbetoon aan een uiteenlopend gezelschap van schrijvers en componisten. Want of Santing nu Rita Reys-achtige vocale jazz zingt, een song van Jimi Hendrix omtovert tot een vrouwelijke versie (Hey Joan), de ironische gortdroge Randy Newman ten gehore brengt (Guilty, God’s Song) of zich waagt aan het oeuvre van Joni Mitchell, Todd Rundgren of Smokey Robinson, ze is altijd in haar element. En alhoewel ze pas later in haar carrière Nederlandstalig ging zingen, maakte ze met liederen van o.a. Toon Hermans (de Appels op de Tafelsprei), Herman van Veen (Hoe Dikwijls), Martine Bijl (De Dijken Breken) en van Koen en Ad van Dijk (Inspiratie) diepe indruk op haar publiek en op haar musici.Dus nu! Dames en heren! Een tribute door één van de beste zangeressen van Nederland áán één van de beste zangeressen van Nederland. MATHILDE ZINGT……SANTING.

Donderdag 28 november: Local Heroes / Talentenloods /Open podium. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50 (tot 21 jaar: gratis). Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter