Nieuws
Wijkleercentrum wil subsidie

Het Wijkleercentrum ‘Alles voor elkaar’ dat op landgoed Schakenbosch actief is wil subsidie van de gemeente. Dat heeft de voorzitter van de Stichting wijkleercentrum, Adrie de Grijs, gezegd op een bijeenkomst met gemeenteraadsleden.

Het Wijkleercentrum zit nu in het gebouw Vlietzicht op Schakenbosch. Dat gebouw wordt echter gesloopt in het kader van nieuwbouw. Schakenbosch b.v., dat 325 woningen op het landgoed gaat realiseren, wil in de Hulp&Heilkerk wel een multifunctionele ruimte maken. Daar zou het Wijkleercentrum eventueel ook in mee kunnen draaien.

Volgens De Grijs voorziet het Wijkleercentrum – een burgerinitiatief van Hans van Ierland – in een behoefte. Er wordt gebruik van gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een uitkering, ouderen, ex-patiënten van de Fleury-stichting op Schakenbosch, alsmede mensen van Rivierduinen (geestelijke gezondheidszorg) en Schakenbosch (jeugdzorg), omwonenden en vrijwilligers.

De Grijs verweet de gemeente geen uitvoering te hebben gegeven aan een door de gemeenteraad in 2017 aangenomen motie waarin werd gevraagd om de mogelijkheden voor een wijkleercentrum te verkennen. B&W lieten destijds weten te zullen gaan bemiddelen tussen Van Ierland en Schakenbosch b.v.. Dat leidde ertoe dat het wijkleercentrum op het landgoed kon starten.

In een recente brief aan de gemeenteraad gaf verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal aan dat het Wijkleercentrum de eigen broek op moet houden. Volgens hem gaat het om een particulier initiatief op het terrein van een partij, niet zijnde de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter