Nieuws
Start spoorwerken tussen Rijswijk en Rotterdam

ProRail start deze week met een omvangrijk spoorproject tussen Rijswijk en Rotterdam. Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november begint men op vijf locaties tegelijkertijd met het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk – Rotterdam. Dit project gaat vijf jaar duren en is noodzakelijk om meer treinen te laten rijden op dit traject.

Aankomend weekend is de eerste treinvrije periode die nodig is om het werk uit te voeren. Door de werkzaamheden rijden er van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november geen treinen tussen Den Haag Centraal/Den Haag Laan van NOI en Rotterdam. NS zet bussen in.

Tussen Rijswijk en Delft Zuid wordt het spoor verdubbeld over een afstand van bijna vijf kilometer: van twee naar vier sporen. Tussen Delft Zuid en Rotterdam is spoorverdubbeling niet nodig. Door aanpassingen aan het beveiligingssysteem en de spoorbaan is het mogelijk een snelle en hoogwaardige verbinding te realiseren zonder extra rails aan te leggen.

Het traject Rijswijk – Rotterdam  omvat een projectgebied van zo’n zestien kilometer. Samen met onder meer Strukton, VolkerTunnel Delft en Heijmans voert ProRail in vijf jaar tijd tientallen werken uit. Zo zorgen ze ervoor dat er vanaf 2025 meer treinen kunnen rijden tussen Den Haag en Rotterdam. (foto ProRail)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter