Nieuws
Gemeentehuis kleurt dagje oranje

Op maandag 25 november kleurt het gemeentehuis vanaf 08.00 uur oranje. Dan is namelijk Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Vanaf die dag tot 10 december wordt wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voert UN Women een campagne door belangrijke gebouwen of plekken oranje te verlichten. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst in Nederland. Toen deden 25 gemeenten en drie provincies mee. Dit jaar ligt de deelname veel hoger.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. In sommige landen is dit zelfs 70%. Geweld tegen vrouwen neemt allerlei vormen aan, van huiselijk geweld tot genitale mutilatie, en van verkrachting tot moord. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een probleem. Uit Europees onderzoek blijkt dat hier 45% van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt. Eén op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht, één op de vijf is ooit mishandeld door een (ex)partner en meer dan driekwart van de vrouwen en meisjes maakt seksuele intimidatie mee. Met de wereldwijde Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter