Nieuws
Tiny Forest Voorburg krijgt vorm

Op 12 december zullen schoolkinderen starten met de aanplant voor een zogenoemd Tiny Forest aan de Hendrik van Boeijenlaan in Voorburg. Om 11.00 uur zal wethouder Nadine Stemerdink door de onthulling van een bord het project formeel starten.

Het Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan (34×21 meter). Dit bos is niet alleen een voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een gezonde plek.

Tiny Forest is een initiatief van IVN natuureducatie. Het komt aan de kant van de Princes Irenelaan te liggen. Langs het Tiny Forest komt een kronkel waterweg tussen de Irenelaan en de Scheltuslaan (een zogenoemde wadi die ook dient voor opvang van overtollige regen), inclusief natuurlijke oevers.

In januari wordt aan de Hendrik van Boeijenlaan gestart met de nieuwbouw van kinderdagverblijf Het Pinkeltje. In mei moet de bouw aanvangen van een vijf etages hoge flat evenwijdig aan de sloot van de Princes Irenelaan met 48 sociale woningen. Bouwtijd een jaar.

Aan de slootkant krijgen de 48 woningen een balkon, aan de andere kant zitten de galerijen met voordeuren en de parkeerplaats. Tegenover de Albertus de Oudelaan komt de in- en uitrit van de parkeerplaats. De flat wordt in lichtgele en rode baksteen uitgevoerd.

Rond de jaarwisseling 2020-2021 moet gestart worden met de bouw van Veurs Voorburg, de VMBO-school met 400 leerlingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter