Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Na een zeer mager inhaalweekeinde mogen de lokale voetbalploegen weer vol aan de bak in de volgende competitieronde.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport komt op eigen veld uit tegen de oude rivaal Voorschoten’97. In het seizoen 2016-2017 ontmoetten beide ploegen elkaar voor het laatst op dit niveau. Toen wonnen de Voorschotenaren in Voorburg met 0-1. Dat gebeurde toen aan de hand van oud-Forum Sporttrainer André Lourens. Na promotie staan de bezoekers nu na acht competitieronden op een vijfde stek met 13 punten. Voorschoten’97 scoort niet meer (11 keer pas) maar krijgt ook vrijwel niets tegen (9 doelpunten). Kortom, een stugge ploeg die pas één keer verloor in zaterdag 1B. Forum Sport staat tiende met tien punten en een negatief doelsaldo (17-19). De mannen van trainer Dennis den Turk stapten dit seizoen al vier keer met lege handen van het veld. Aftrap 14.30 uur.

In de vierde klasse moet SEV op eigen terrein aantreden tegen TAC’90 uit Den Haag. Beide ploegen hebben zestien punten na vijf zeges, een gelijk spel en twee nederlagen. Alleen staan de bezoekers een plek hoger dan de thuisheren (4 tegen 5) vanwege een veel beter doelsaldo: plus 21 versus plus 3. SEV heeft in het prille seizoen wel een eer te verdedigen: men verspeelde deze competitie op eigen veld nog geen punten. Aftrap 14.30 uur.

Op zondag staat in Den Haag de clash HBS – RKAVV op het programma van de hoofdklasse A. HBS, afgezakt uit de derde divisie, wordt getraind door Bas Steffens die jarenlang bij de bezoekers actief was. Het gaat deze competitie niet echt goed met Houdt Braef Stant. Na tien competitieronden staat de ploeg dertiende met tien punten en een doelsaldo van 8-13. RKAVV daarentegen is na een moeizame start geklommen naar de zevende stek met nu veertien punten en een doelsaldo van 28-22. Thuis behaalde HBS maar drie punten in vijf ontmoetingen. RKAVV pakte echter ook maar twee punten in vijf uitduels. Aftrap 14.00 uur.

De VV Wilhelmus moet in de tweede klasse proberen een vervolg te geven aan de magere thuiszege van 1-0 op HMSH, afgelopen weekeinde. De Wespen moeten daarvoor afreizen naar Ter Aar om het lokale Altior te ontmoeten. De thuisploeg staat 14e met 4 punten uit zeven duels. Thuis werd één punt gepakt in vier wedstrijden; uit werd gewonnen bij Foreholte. Bij die ploeg ging de VV Wilhelmus juist met 4-0 onderuit. De Voorburgers staan nu tiende met zeven punten. De doelsaldi ontlopen elkaar weinig. Altior 5-13, Wilhelmus 9-14. Aftrap 14.00 uur.

Voor Stompwijk’92 staat in de derde klasse de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland in Schiedam op de kalender. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel. Elk 9 punten uit acht competitieronden: twee gewonnen, drie gelijk, drie verloren. Stompwijk’92 staat zevende dankzij een positief doelsaldo (16-13), Kethel Spaland tiende (doelsaldo 20-26). De 26 tegengoals bij de thuisploeg laten de Stompwijkers hopen. Alhoewel: de bezoekers pakten deze voetbaljaargang pas één punt op vreemde bodem. Aftrap 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter