Nieuws
Kwartiermaker theaterfusie bekend

Bastiaan Vinkenburg, werkzaam bij Berenschot, gaat proberen Theater Ludens en het Veur Theater te laten opgaan in één organisatie met twee podia. Wethouder Astrid van Eekelen heeft Vinkenburg aangesteld nadat daarover overeenstemming met beide theaters was bereikt.

Vinkenburg zal zich als eerste gaan bezighouden met de programmering voor het theaterseizoen 2020-2021. Theater Ludens is daar al mee bezig. Het Veur Theater liet onlangs weten geen boekingen voor dat seizoen te zullen doen gezien de onzekerheid over gemeentelijke subsidie en de huur van het theater aan de Damlaan.

Het huurcontract van het Veur Theater loopt op 1 juli 2020 af. Het pand is van de gemeente. De wethouder heeft de gemeenteraad laten weten te bekijken onder welke condities het huurcontract van het Veur Theater kan worden voortgezet.

Vinkenburg is binnen Berenschot adviseur en sectorleider Kunst & Cultuur. ‘Ik richt me met passie en overgave op strategische en bedrijfsmatige vraagstukken van bestuurders van culturele instellingen en bij overheden voor de cultuursector. Vragen over kansen, ambities maar ook risico’s en complexiteit’, aldus de kwartiermaker, die tevens stelt: ‘de cultuursector verdient meer kansen om artistieke, economische en maatschappelijke waarde te leveren’.

‘Uiteraard zijn ondernemerschap en financiering noodzakelijke voorwaarden om culturele waarde te kunnen creëren, en daar gaan veel vragen over. Maar de waarde van kunst en cultuur kan het financiële perspectief ver overstijgen. De samenleving staat onder hoge spanning, onder meer door steeds grotere kloven tussen arm en rijk, laag en hoog opgeleid, kwetsbaar en zelfredzaam. Ik help graag mee om de cultuursector toekomstbestendig, zelfstandig en ondernemend perspectief te bieden’.

Vinkenburg volgde een opleiding ‘veranderkunde’. Hij is woonachtig in Leiden waar hij ook actief is bij de podia, de bibliotheek en het centrum voor kunsten. (foto LKCA)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter