Nieuws
Poortgebouw Oude Algemene Begraafplaats uitgelicht

De stichting Mooi Voorburg heeft in haar jubileumjaar weer iets moois verricht. Nu is het monumentale poortgebouw bij de Oude Algemene Begraafplaats aan de Parkweg in het licht gezet. Vrijdagavond werd met de nodige belangstelling de schakelaar omgezet door wethouder Nadine Stemerdink, oud-voorzitter Kees Verbeek en bestuurslid Frits Koppe  (de technische man). Er is een lichtplan ontworpen dat voorziet in het bescheiden aanlichten van dit Rijksmonument,  dat in 1874 werd ontworpen door architect Jan Paul uit Zevenhuizen. Ook komende maand is Mooi Voorburg actief. Dan wordt er een informatiebord geplaatst aan de gevel van het vroegere Forum theater in de Herenstraat. (foto’s Ot Douwes en  Els Jasperse)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter