Nieuws
Hoge bouwdichtheid Maanplein

Den Haag wil een hoge bouwdichtheid op het Maanplein en langs de Regulusweg realiseren. Dit in verband met de nabijheid van Station Voorburg. Langs de Regulusweg dienen vooral kantoren te komen, met commerciële ruimten op de begane grond.

Dat staat in een nota van B&W Den Haag waarin zij aangeven welke voorzieningen er in de Binckhorst moeten komen. Uitgegaan wordt van 5000 nieuwe woningen (11.000 bewoners) en 5000 nieuwe werkplekken. Het Maanplein ligt direct bij Voorburg-West.

Dat vereist twee tot drie basisscholen, een school voortgezet onderwijs en een sporthal. Daarnaast moeten er buiten zeventien speelplekken, vijf speelvelden en vijf parken komen. Twee van de drie basisscholen komen langs de Trekvliet, de derde op de hoek van de Maanweg en Binckhorstlaan. Een alternatief is het Maanplein. Alle scholen krijgen een gymzaal.

Gedacht wordt ook aan een zorgcentrum, een kleine bibliotheek en een buurtcentrum. Maar daarover zijn nog geen knopen doorgehakt. Een sportveld zou eventueel op het dak van een gebouw kunnen komen.

Het gebied rond de Binckhorsthavens leent zich voor creatieve industrie, horeca, kunst en cultuur. De Haagse milieuservice (HMS) en de vestiging van Afvalverwerking Rijnmond (AVR) zouden de Binckhorst moeten verlaten. De veegdienst van HMS zou onderin een gebouw gevestigd kunnen gaan worden.

Den Haag voorziet op de Binckhorstlaan twee zogenoemde mobiliteitshubs (plekken waar diverse vormen van vervoer samen komen): bij de Mercuriusweg en de Zonweg. Overigens houdt Den Haag er al rekening mee dat er 10.000 nieuwe woningen op de Binckhorst gaan komen (22.000 bewoners) en er dus nog veel meer voorzieningen nodig zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter