Mening
Blog: Kies nu meteen voor één cultureel hart

Zij in Voorburg krijgen weer het meeste geld. Wij in Leidschendam mogen het met de restjes doen. Een gevoel dat in deze fusiegemeente op allerlei vlakken al lang leeft. En dat nu met de problemen rond de theaters weer de kop opsteekt. Het gevoel van ‘samen’ ontbreekt in deze lokale samenleving. De plaatselijke politiek heeft nu een prachtige kans om en voorbeeld te stellen. Als we toch naar één theaterorganisatie moeten, waarom dan niet meteen in één gebouw?

Een mooi multifunctioneel centrum met meerdere zalen voor zowel voorstellingen, vergaderingen als cursussen. Kan de ruimte van het Veurtheater op de Damlaan voor een filiaal van de bibliotheek worden ingericht. En dat van Ludens worden overgedaan aan de eigenaar van de omringende kantoren, die daar toch woningen van gaat maken.

Vergeet alle gedoe met mediators, onderzoekers en weet ik veel. Als je niet van elkaar houdt wordt dat huwelijk toch niets. Stop de varianten 1 en 2 ver weg en kies voor optie 3. Laat de theaters meedenken over een nieuwe start, in plaats van koste wat het kost vasthouden aan de nu al betwijfelde plannen.

Met een beetje goede wil kan er zo een plek voor het nieuwe culturele hart van de gemeente worden gevonden. En is er meteen een antwoord op een nieuwe bedreiging die de kop opsteekt en waar niemand bij stil lijkt te staan: Volgend jaar opent in de toekomstige Mall of the Netherlands, Leidsenhage dus, een mega bioscoop met wel tien zalen. Die slokken beslist heel wat uitgaanspubliek op. Dus kom nu niet aan met de dooddoener dat er geen geld voor is. Hoe het ook alweer? Oh ja: regeren is vooruitzien!

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter