Nieuws
Politie zoekt extra actief naar gesignaleerden

In de decembermaand zet de politie-eenheid Den Haag extra in op de opsporing van voortvluchtige veroordeelden en veroordeelden die nog DNA-materiaal moeten afstaan. Ook gaan ze actief op zoek naar mensen die al heel lang boetes hebben openstaan. Al deze mensen staan gesignaleerd in het politiesysteem. Als iemand lang openstaande boetes heeft, kan de politie in sommige gevallen dwingen deze te betalen door betrokkene op te sluiten. Dat gebeurt niet zomaar. Er gaan een aantal stappen aan vooraf. Men kan zelf actie ondernemen om opsluiting te voorkomen. Meer informatie vindt u op de website van het juridisch loket.

Op de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is te controleren of men nog een verkeers- of andere boete heeft openstaan, DNA-materiaal moet afstaan of een straf moet uitzitten. ,,Staat er voor u een signalering open, meld u zich dan met uw legitimatiebewijs bij een politiebureau. Dit voorkomt dat de politie u op een voor u ongelegen moment meeneemt. Ook komt u als gesignaleerde niet door de paspoortcontrole heen op vliegvelden of havens. Als er voor u geen zaken meer openstaan, kunt u met een gerust hart op vakantie.” (foto politie)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter