Activiteiten
Regenboog filmavond met Stephan Sanders

Woensdag 11 december is de laatste regenboog filmavond van de bibliotheek in Theater Ludens in Voorburg. Speciale gast is Stephan Sanders. Hij koos voor deze avond de film ‘Le temps qui reste’. Voorafgaand aan de film interviewt gastheer Roeland Drost Stephan Sanders. Een ieders inbreng in dit interview is welkom. Stel vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop kan men met elkaar verder in gesprek over de film. Dat kan in de foyer van het theater onder het genot van een drankje.

Stephan Sanders (Haarlem, 1961) is columnist, presentator, essayist en schrijver. Sanders studeerde filosofie en politieke wetenschappen en schrijft in dag- en weekbladen, zoals de Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Met Anil Ramdas (1958-2012) presenteerde Sanders het spraakmakende tv-programma ‘Het Blauwe licht’. Over zijn hechte vriendschap met Ramdas schreef Sanders het liefdevolle maar ook kritische boek ‘Iets meer dan een seizoen’. In een briefwisseling in De Groene Amsterdammer in 2015 gaf Sanders aan zich tot de gelovigen te rekenen. In een serie artikelen in Trouw legde hij zijn keuze uit. Sinds medio 2016 is hij vaste columnist bij de Volkskrant.

Romain is een egoïstische en arrogante modefotograaf die alles voor elkaar lijkt te hebben: een succesvolle carrière, een mooi appartement in Parijs en een leuk vriendje. Wanneer hij tijdens een fotoreportage flauwvalt en onderzocht wordt in het ziekenhuis, blijkt hij een tumor te hebben. Zijn kansen op overleving zijn minimaal en hij weigert om behandeld te worden. Romain vertelt niemand iets over zijn ziekte. Na een ruzie met zijn familie en het verbreken van zijn relatie, reist hij naar zijn grootmoeder. Zij is de enige persoon die hij zijn geheim toevertrouwt ‘omdat jij net zo dicht bij de dood staat als ik’.

In totaal vier avonden organiseerde de Bibliotheek aan de Vliet in Theater Ludens met prachtige films rondom lhbti-thema’s. Iedere film werd uitgekozen door een bekende gast uit de lhbti-wereld. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’.

De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kaarten voor deze bijzondere avond koopt u bij Theater Ludens: www.theaterludens.nl of aan de kassa van het theater. Kosten: leden van de bibliotheek betalen € 7,00 • niet-leden € 8,00. (foto Stephan Sanders)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter