Nieuws
Voetbalweekeinde: Alleen Wilhelmus wint

Opnieuw een mager weekeinde, qua punten in elk geval, voor de lokale voetbalclubs. Alleen de VV Wilhelmus pakte de volle buit. RKAVV ging met 3-0 ten onder in de derby tegen HBS.

Forum Sport – Voorschoten’97 1 – 1

,,Zij (Forum Sport, red.) staan te juichen om het punt, wij zijn teleurgesteld om het puntenverlies. Dat zegt wel genoeg, denk ik.” Dat was het commentaar van trainer Theo Ducaneaux van Voorschoten’97 direct na de wedstrijd tegen Forum Sport in zaterdag 1B.

De na twee seizoenen in ere herstelde streekderby, waarin beide ploegen het aluminium een aantal keren raakte, was pas in de tweede helft het aankijken waard. Vooral de hectische slotfase maakte veel goed voor de circa honderdvijftig liefhebbers.

Vooral in de openingsfase in de hernieuwde kennismaking tussen Forum Sport en Voorschoten’97 was het voor de fijnproevers wachten op betere tijden. Door het te vaak spelen van de lange bal door beide ploegen, die hun bestemming meestal misten waarvoor ze bedoeld waren, kreeg het duel het karakter van een flipperkast.

Vroeg in de tweede helft, waarin Voorschoten’97 de wat betere ploeg was, volleerde Nicky Guijt een strakke voorzet van Sergio Vrede op het lichaam van Forum Sport-doelman Justin van Look (ex-Voorschoten’97). De kansen in het sterker gespeelde tweede bedrijf bleven zich aandienen. Een uitstekende aanval van Forum Sport kon nog net voor de doellijn door goalie Van der Niet gestopt worden.

Daarna was het Van Look die een schot van Koen Hopstaken stopte. De lat redde vervolgens Voorschoten’97 van een achterstand. Door de mogelijkheden, die tot de tachtigste minuut maar niet benut werden, dreigde de wedstrijd doelpuntloos te eindigen.

Een ongelukkige handsbal van Luuk Goedbloed (Forum Sport) leek drie punten voor de bezoekers op te leveren. Dat de ploeg alsnog genoegen moest nemen met de puntendeling, mag Voorschoten’97 zichzelf verwijten door de kansen op de 0-2 onbenut te laten. De bekende deksel kwam in de extra tijd (93ste minuut) en zo werd de 1-1 van Luuk Goedbloed gevierd als een overwinning bij de Voorburgers.

Hoofdrolspeler Luuk Goedbloed: ,,Terwijl ik op mijn knieën lag, rolde de bal mijn kant op. Maar toen ik wilde opstaan om de bal weg te werken, caramboleerde die via mijn knie tegen mijn hand. Op dat moment kun je wel door de grond zakken. 1-0 achter en met nog amper twaalf minuten op de klok. Dan weet je dat het tegen een goede ploeg als Voorschoten lastig wordt. Als dan uitgerekend jij ver in blessuretijd toch nog voor de gelijkmaker zorgt, dan ga je uiteraard wel even uit je bol.’’

Overige uitslagen:

SEV – TAC’90 2 – 4 (9e 1-0 Jeremy Knegtmans, 27e 1-1, 42e 1-2, 60e 1-3, 73e 2-3 Jasper Koning, 90e 2-4)

HBS – RKAVV 3 – 0 (25e, 60e en 86e minuut)

Altior – VV Wilhelmus 1 – 2 (49e 1-0, 55e 1-1 Jacky Adam penalty, 80e 1-2 Jake Smart)

Kethel Spaland – Stompwijk’92 3 – 1 (13e 0-1 Nick van den Bosch, 41e 1-1, 62e 2-1, 97e 3-1)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter