Nieuws
Debat openbare orde gestaakt

Een debat over een nieuwe algemene plaatselijke verordening (APV, handelend over openbare orde en veiligheid) die fors minder regels bevat dan de huidige, is gisteravond in een vergadering van een gemeenteraadscommissie gestaakt. De aanwezige raadsleden hadden behoefte aan veel meer uitleg van B&W over de aanpassingen en de redenen daarvoor. Bovendien worstelden zij met de 78 pagina’s aan regels die binnen een korte tijd besproken moesten worden. Bij het nieuwe beraad zal ook meteen gekeken gaan worden naar de mogelijkheden de regels ook te handhaven. Tevens wordt met een schuin oog naar de vergunningverlening gekeken. In de nieuwe APV staat onder andere een verbod op lachgas, een verbod in de openbare ruimte drugs te gebruiken, een regeling inzake prostitutie en inzake openingstijden van kantines bij sportverenigingen. (foto transparantdeurne)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter