Nieuws
EHC laat Feyenoord Handbal ontsnappen

In een spannend duel tegen het lager geplaatste Feyenoord Handbal liet een wisselvallig EHC in het laatste kwartier Feyenoord langszij komen: 28-28. Na een aantal verloren duels en dit gelijkspel is EHC gezakt naar de vijfde plaats in de eerste divisie.

EHC begon zwak aan de wedstrijd, terwijl Feyenoord wel fanatiek en doeltreffend begon aan dit duel. Na tien minuten was het 5-9 en kreeg EHC verdedigend maar geen vat op het spel van de Rotterdammers. Met de inzet van de van een blessure terugkomende Pim Hessing werd het verdedigend weer wat beter en kon de opmars beginnen. De 19-jarige Andreas Wubben had een prima invalbeurt met twee mooie punten en een geweldig verdedigend blok.

Bij rust was EHC, met een veelscorende Djimmy Nolet (9x), weer terug in de wedstijd. Ruststand: 17-17.Na rust bouwde EHC gestaag aan een voorsprong. Feyenoord was niet bij machte iets terug te doen en de wedstrijd leek gespeeld bij 28-22, zo’n tien minuten voor tijd. Maar toen kantelde de wedstrijd. EHC miste een stuk of vijf 100%-scoringskansen, terwijl Feyenoord wel bleef scoren en er steeds meer in ging geloven. Punt voor punt kropen de gepassioneerd spelende Rotterdammers dichterbij naar 28-27 in de 26ste minuut. De laatste vier minuten waren slordig van beide kanten met veel balverlies. Met 30 seconden seconden te gaan leek EHC de overwinning er toch nog uit te slepen, maar door slecht uitspelen van de aanval kreeg Feyenoord toch nog een laatste keer balbezit waaruit het – in het eindsignaal – wist te scoren. Uitslag 28-28.

Trainer André van den Bos van EHC baalde van het gelijke spel. ,,Het was een wedstrijd met vele gezichten. We begonnen slecht, waarna we sterk terugkwamen. Ik dacht eigenlijk halverwege de tweede helft dat we de buit binnen hadden. Maar als je dan zoveel open kansen mist dan geef je je tegenstander weer een kans om in de wedstrijd komen, en dat deden ze goed.”

De geblesseerde Pim Hessing maakte na enkele weken afwezigheid vandaag weer zijn rentree en deed het verdedigend uitstekend. ,,Jammer dat we het niet konden afmaken. Ik vond dat we dat wel verdienden na die goede inhaalrace. Ik kan nog niet aanvallen, omdat ik te veel last heb van mijn schouder, komende week maar weer kijken hoe het gaat.”

Assistent-coach Micha Vinkesteijn was teleurgesteld na het puntverlies: ,,Het afmaken van de kansen is het hele seizoen al een probleem voor ons. Dat zag je ook weer gebeuren in het laatste kwartier. Uiteindelijk hadden we natuurlijk de overwinning eruit moeten slepen maar als de druk oploopt dan gaan we fouten maken en dat is jammer.”

Uitslag: EHC – Feyenoord Handbal: 28-28 (17-17 bij rust)

Doelpunten EHC: Djimmy Nolet (9), Youri Verschut (3), Wessel de Rijk (3), Jury van Vliet (3), Xaveer Obbens (3), Tim Lammers (2), Jermaine Taco (2), Andreas Wubben (2), Pim Hessing (1). (tekst Rik Hessing, foto’s Don Wubben)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter