Nieuws
Meer capaciteit voor OV-reizigers Schiphol

Reizigers kunnen uiterlijk 2025 gebruik maken van een verbetert trein- en busstation op Schiphol. Door een investering van 237 miljoen euro krijgt het stationsgebied meer capaciteit, wordt het station overzichtelijker en komen er logischer looproutes voor reizigers. De verbeteringen en de financiering komen tot stand door samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam, NS, ProRail en Schiphol.

De perrons van station Schiphol Airport krijgen meer toegangen, met als gevolg een betere benutting van het station en meer ruimte en reisgemak voor reizigers. Ook komt er een nieuw busstation in de vorm van een bus eiland met een directe toegang tot het station, worden looproutes logischer en komt er op Schiphol Plaza meer ruimte. Tevens krijgt het treinstation toegangspoortjes. Daarnaast zetten de partijen zich maximaal in voor aanvullende maatregelen, waaronder spitsmijden, crowd control tijdens piekdrukte en een verbeterde dienstregeling voor de trein.

Het streven is om begin 2022 de ontwerpen gereed te hebben, waarna gestart wordt met de realisatie. Het overgrote deel van de plannen zal naar verwachting gereed zijn in 2025. Het Rijk draagt 78,8 miljoen euro bij, Schiphol 69,4 miljoen, de Vervoerregio Amsterdam 69,2 miljoen en NS 20 miljoen. (foto NS)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter