Nieuws
Wethouder: ‘We hadden dit anders moeten aanpakken’

Wethouder Jan-Willem Rouwendal is gisteravond in een vergadering van een gemeenteraadscommissie diep door het stof gegaan voor de wijze waarop het zogenoemde ‘snippergroen-project’ in Stompwijk is aangepakt. ,,Dit verdient geen schoonheidsprijs. We hadden dit anders moeten aanpakken’’, aldus de bestuurder.

Bij het project gaat het om stukjes gemeentegrond die bewoners bij hun tuin of erf hebben getrokken. De gemeente wil die nu terug. De betrokken inwoner kan de grond ook huren of kopen. Het project werd begin dit jaar in Stompwijk gestart.

Met name langs de Dr. van Noortstraat, daar waar de Stompwijksevaart loopt, liep het mis. Daar claimde de gemeente grond terug die was ontstaan doordat het hoogheemraadschap de beschoeiing van de vaart had verbeterd waardoor erven en tuinen groter werden. Dat gold ook voor grond onder en bij bruggen.

De wethouder gaf toe dat er in Stompwijk problemen waren ontstaan bij de tuinen aan het water. Inmiddels zijn het hoogheemraadschap Rijnland en de afdeling Stadsbeheer van de gemeente in onderhandeling over de beschoeiing. Pas als helder is kan het project eventueel verder gaan. ,,We moeten nadenken wat we precies willen’’, aldus Rouwendal.

Maurice Hartsinck (GBLV) hekelde de wijze waarop de wethouder met de zaak is omgegaan, ook in de beantwoording van vragen die hij erover gesteld had. ,,Geen manier van doen’’, was zijn oordeel. ,,Geen stijl en laks.’’ De wethouder moet de gemeenteraad begin 2020 opnieuw berichten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter