Nieuws
Afbouw Schouten-woningen start begin 2020

Bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten verwacht in februari, maart 2020 te kunnen starten met de afbouw van een viertal bouwprojecten die stilliggen door het faillissement van Schouten Bouw. Het gaat daarbij in elk geval om de Leidschendamse bouwprojecten Voorburgs Kwartier (Klein Plaspoelpolder), Plaspoelkade en Molenpad.

Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht in antwoorden op vragen van Gijs Dupont (CDA). ‘Niersman is druk doende met het maken van kostenbegrotingen voor de afbouw van de projecten. De verwachting is, dat als alles goed verloopt de afbouw vanaf februari/maart 2020 kunnen aanvangen’, aldus de wethouder. Dat is dan acht maanden later dan verwacht.

Rouwendal meldt dat zich nog geen kopers bij de gemeente hebben gemeld die in financiële problemen zijn gekomen door de vertraging in de oplevering van hun woning. ‘Wel hebben kopers op de bijeenkomst van 14 november 2019 verzocht om kwijtschelding/vermindering van de WOZ aanslag. Dat is echter niet mogelijk omdat binnen de uitvoering van de WOZ en de regelgeving rond de belastingheffing, er geen mogelijkheden zijn voor kwijtschelden of om een specifieke groep burgers tegemoet te komen’.

De gemeente biedt kopers die in financiële problemen komen wel schuldhulpverlening aan, laat de wethouder weten. ‘Wanneer mensen beginnende geldproblemen hebben of met twee betalingsachterstanden te maken krijgen, kunnen ze ook contact opnemen met het Sociaal Servicepunt. Zij kijken dan samen wat gedaan kan worden om grotere problemen te voorkomen’.

Op vragen over het personeel van Schouten Bouw schrijft Rouwendal dat niet bekend is hoeveel van hen voor Niersman kunnen gaan werken. Wel zijn er oud-werknemers van Schouten die al elders werk hebben gevonden. Hoeveel en of die uit de gemeente komen zegt de wethouder niet te weten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter