Nieuws
Geen stedenband, toch betalen

B&W hebben besloten het transport van de kerstboom uit het Tsjechische Hranice naar Voorburg dit jaar toch te bekostigen, ook al bestaat de stedenband met Hranice niet meer. B&W zijn daartoe overgegaan om een ‘schandaal’ te voorkomen. Hranice had de kerstboom al gratis ter beschikking gesteld. Voor het transport, kosten 1500 euro, had men echter geen geld. Zonder bekostiging zijdens de gemeente was de boom niet naar Voorburg gekomen. Daarmee zou dit deel van de gemeente van een kerstboom verstoken zijn gebleven. Dat wilde het gemeentebestuur niet riskeren, mede gezien de te verwachten negatieve reacties, negatieve publiciteit en het gezichtsverlies.

In januari ging de gemeenteraad in meerderheid (GBLV, D66 en GroenLinks tegen) akkoord met het afschaffen van de stedenband met Hranice, Konstancin-Jeziorna (Polen) en Temecula (VS). Volgens B&W hadden de stedenbanden geen toegevoegde waarde meer. Internationale contacten wilde men voortaan op een andere manier vorm gaan geven. Daar is tot nu toe niets aan of mee gedaan, zo heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad nog onlangs laten weten. Coalitiepartij VVD was eerst tegen het verbreken van de stedenbanden. De liberalen wilden wachten op een debat over het nieuwe internationale beleid van de gemeente. Onder druk vanuit het Raadhuis stemde men uiteindelijk toch voor het stoppen met de stedenbanden.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter